2013. február 19., kedd

Osho (boldogság)

Légy annyira boldog, amennyire csak tudsz. Ne törődj másokkal. Ha te boldog vagy, boldogságod segíteni fog másoknak. Te nem tudsz segíteni, a boldogságod azonban igen.

Te nem tudsz segíteni - te rombolsz -, de a boldogságod segíthet. A boldogságnak megvannak a maga munkamódszerei - nagyon közvetettek, nagyon kifinomultak, nagyon nőiesek. Ha te kezdesz dolgozni rajta, az energiád agresszívvé válik, és ha te próbálsz segíteni másoknak, el fognak utasítani. Akaratlanul is elutasítanak, mert úgy tűnik, mintha fölöttük állnál, és senki sem akarja, hogy valaki más szabadítsa fel. Senki sem akarja, hogy valaki más tegye boldoggá, mert az függőségnek tűnik, és mély ellenállás ébred vele szemben.
Egyszerűen ne nyugtalankodj miatta. Ez a másik ember ügye. Nem te okoztad mások gondjait. Sok élet alatt tettek szert rájuk, ezért nekik kell eldobniuk őket. Egyszerűen légy boldog, és a boldogságod bátorságot ad másoknak. Boldogságod révén lesz némi fogalmuk arról, milyen is igent mondani. Ennyi az egész...

Osho

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése