2013. január 14., hétfő

Légy játékos!

Tégy olyan dolgokat, amelyeket már régóta szeretnél, de sosem merted. Az életed a tiéd, rólad szól, nem arról, hogy mások mit szólnak hozzá. Élj úgy, ahogyan szeretnél. Ahogyan neked jó, ami neked örömet, békességet és boldogságot hoz. Az élet nem tragédia, nem küzdelem, csak játékok, kihívások sorozata. S ez minél több, annál jobb. Sosem fogsz unatkozni. Sosem a végét nézd, mert elvész az út, az utazás öröme, szépsége.

Szeretnél elérni valamit, s ha előre eltervezed, mit és hogyan, és ebből nem engedsz, akkor a létezés nem fog tudni segíteni neked. Mert az élet egy nagy-nagy játékos, és ezer lehetőséget kínál nap, mint nap. De ha görcsösen ragaszkodsz a saját fejed elképzeléseihez, hogyan is látnád meg az ezerféle lehetőséget. Hagyd sodródni magad – s ezt most nem rossz értelemben gondolom. Merj lágy lenni: olyan, mint a virág a szélben, merd átadni magad. Hidd el, semmi baj nem érhet. Bajok nincsenek. Mi teremtjük magunknak, de önmagukban nem léteznek. 

Ha kihívások érkeznek, ne problémaként fogd fel őket. Hiszen nem is azok. Téged annyira szeret a létezés, hogy millió egy lehetőséget hoz eléd. S nem az a kérdés, hogy ezekre a kihívásokra te ötössel vagy kettessel válaszolsz. Hanem az, hogy kipróbálod magad. 

Légy játékos, aki izgalommal készül minden új kalandra. Életünk minden egyes pillanata egy nagy-nagy kaland, egy nagy-nagy felfedezés –lehet. Miért fosztanád meg ettől magad? Miért fosztanád meg magad attól a gyönyörűségtől, hogy mától játszva játszol és nem görcsösen? Miért fosztanád meg attól, hogy minél többet láss, és minél többet tapasztalj? Hiszen ezzel önmagad fosztanád meg önmagadtól.
 
Annyi csoda és felfedezetlen tér van még benned! Megannyi szépség és öröm!
Légy játékos, felfedezésekre vágyakozó, nyitott, és sok meglepetésben lesz részed. Egyre tágabbá válik a világ. S minél tágasabb, te annál szabadabb és boldogabb leszel.

S ne feledd. Nincs rossz játékos! Ami rossz lehet, az egy játékosok nélküli világ.


Zsóka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése