2012. december 18., kedd

Osho - Béke

Amikor csak eszedbe jut, lazulj el alaposan, és érezz békét, a lehető legtöbbször egy nap. Néhány nap után érezni fogod, hogy mindenféle cselekvés nélkül meghonosodik benned a béke. Követni fog mindenhová, mint egy árnyék. 

A békességnek több szintje van. Van egy, amelyet létrehozhatsz azzal, hogy csupán érzed, egyszerűen úgy, hogy mélyen sugallod magadnak: béke van benned; ez az első szint. A második szint az, amelynek hirtelen tudatára ébredsz. Nem te teremted. De a második csak akkor következik be, ha az első jelen van. 

A második az igazi, de az első segít létrehozni az utat, amelyen eljön. Eljön a béke - de mielőtt eljön, előfeltételként mentális békét kell teremtened magad körül. Az első béke csak mentális lesz; olyan lesz, mint az önhipnózis; te hozod létre. Akkor egy nap váratlanul látni fogod, hogy a második béke felszínre bukkan. Semmi köze sincs sem a tetteidhez, sem hozzád. Valójában mélyebb nálad. Lényed legbelső forrásából jön, az azonosítatlan létezőből, az osztatlan létezőből, az ismeretlen létezőből. 

Csupán a felszínen ismerjük önmagunkat. Egy kis helyet nevezünk önmagunknak. Egy kis hullámot nevezel el, címkézel fel önmagadnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése