2012. november 29., csütörtök

Osho - Meglepetés

Meglepetés

Minden, ami gyönyörű és igaz, meglepetésként érkezik. Éppen ezért őrizd meg a meglepődés képességét. Ez az élet egyik legnagyszerűbb áldása.

Amint elveszíted a meglepődés képességét, halott vagy. Ha meg tudnak lepni a dolgok, akkor még élsz. És minél jobban meglepődsz a dolgokon, annál elevenebb vagy. Ez a gyerekek elevensége; bármilyen apróságon meglepődnek. Szinte el sem tudod hinni, hogy meglepődtek egy közönséges fán, egy madáron vagy egy kutyán, egy macskán vagy egy kavicson, a tengerparton. A gyerekek még annál is jobban meglepődnek, mintha ahogyan te tennéd, ha találnál egy Kohinoort, egy hatalmas gyémántot - te még akkor sem tudnál annyira meglepődni. De mivel a gyermekek rendelkeznek a meglepődés képességével, minden kavics gyémánttá változik. Ha nem lepődsz meg, még a gyémántból is közönséges kavics lesz.
Az élet éppen annyi jelentést hordoz, amennyire te magadban hordod a meglepődés képességét, a csodálkozás képességét. Ezért mindig maradj nyitott. Emlékeztesd magadat újra és újra, hogy az élet végtelen. Állandó folyamat; sosem ér véget. Végtelen utazás, és minden pillanat új, minden pillanat eredeti. Amikor azt mondom, hogy minden pillanat eredeti, úgy értem, hogy minden pillanat visszavisz az eredetedhez, minden pillanat újra gyermekké tesz.

Osho

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése